kerst2011aIn de week voor de kerst is er aan 420 gemeenteleden (ouderen, zieken, eenzamen en anderen die wel wat aandacht konden gebruiken; allen doorgegeven door hun contactpersoon) de Kerstattentie met een kerstgroet van ds.C. Huisman
uitgereikt.
Ook dit jaar hebben we er weer voor gekozen om de attentie met producten uit de Wereldwinkel te vullen. Handzaam en feestelijk verpakt in een tasje.
Soms klinken stemmen dat men dat te duur vindt. Men moet echter bedenken dat het om een cadeau gaat en dat met kopen bij de Wereldwinkel ook mensen in de ontwikkelingslanden gesteund worden.
Het geeft een extra dimensie aan de Kerstactie.
Een andere bijzonderheid is dat scholieren van CSG Dingstede weer in een zogenaamde maatschappelijk stage meegeholpen hebben met het inpakken van de attenties.
Het is dus ook een project waarbij de jongeren zich inzetten voor anderen!!
Uit de gulle gaven van de vele gemeenteleden in de acceptgiroactie blijkt ook dat deze actie (en de andere genoemde diaconale acties) breed gesteund wordt. Dankzij hen hebben we het vertrouwen dat we ook in 2012 deze actie weer kunnen organiseren.

De kerstcommissie van de diaconie.

Login

Welkom

PG Meppel is de Protestantse gemeente in Meppel. Een open en actieve geloofsgemeenschap.

Onze gemeente kent twee wijkgemeenten. Te weten Stad en Landen en Het Erfdeel

 

Wilt u iets met ons delen? Dat kan via 'Contact' of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

 

Stadenlanden

heterfdeel