Terugblik op de collecte van 18 mei 2014 Gemeenteleden van de PG Meppel Enige tijd geleden ontvingen wij de collecteopbrengst van een collectie die in Meppel is gehouden. Het betrof een gift van 416,72 Euro voor het werk van onze stichting Op de hoogte van Bolivia. Hiervoor willen wij alle gevers heel hartelijk bedanken!Als stichting ondersteunen wij drie projecten in Bolivia: Irpañani (opvang schoolkinderen), Sartañani (gemeenschapscentrum en vilt- en brei workshop) en Por un Mundo Mejor (muziek- en dansproject voor kansarme kinderen). Voor Irpañani is gedurende 2013 door uw gemeente een actie gevoerd. Die actie hebben we toen besteed aan de dekking van de exploitatiekosten voor een van de drie centra van Irpañani waar ongeveer 30 kinderen worden opgevangen.

Over de besteding van deze collectegift het volgende. Ieder jaar probeert Irpañani de kinderen een kerstattentie te geven, maar in de begroting was daar dit jaar geen ruimte voor. We hebben daarom in overleg met de directie in Bolivia besloten om een bedrag van 150 Euro te geven om de kinderen toch een kleine kerstattentie te kunnen geven. Verder is het zo dat twee docenten die werken bij Irpañani in verwachting zijn. Net als in Nederland hebben ze recht op zwangerschapsverlof. Hoewel de salarissen zeer bescheiden zijn brengt dit uiteraard kosten met zich mee waar Irpañani geen rekening mee had gehouden. Daarom heeft de directie van Irpañani ons recent verzocht hulp te bieden, zodat tijdelijk twee andere docenten het werk kunnen overnemen. De kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn ongeveer 350 Euro. We vullen als stichting de opbrengst van uw collecte aan tot 500 Euro, zodat de lessen door kunnen gaan en de kinderen een kleine kerstattentie kunnen krijgen.

We danken u voor uw giften en verzekeren u dat we steeds zorgvuldig omgaan met de giften die we als stichting ontvangen. Zeker voor komend jaar zijn er grote zorgen, omdat Kerkinactie de steun die ze jarenlang heeft gegeven aan Irpañani volledig gaat intrekken. Belangrijkste reden zijn de bezuinigingen bij Icco en Kerkinactie. Daarom hebben ze besloten om onderwijsprojecten in Bolivia niet meer te steunen. Voor Irpañani is dat een hele grote slag die bijna niet is op te vangen. Kerkinactie droeg jaarlijks namelijk meer dan 20.000 Euro bij aan de algemene kosten en het draaien van twee van de drie centra. Onze stichting betaalde het derde centrum plus extra kosten die zich aandienden.

Uw giften en aandacht voor de stichting betekenen heel veel voor de mensen in Bolivia, niet alleen financieel maar ook menselijk: het idee dat er mensen in Nederland betrokken zijn op hun lot en zich inzetten om hen te helpen, stimuleert en inspireert hen enorm en het verhoogt hun gevoel van eigenwaarde, dat is minstens zo belangrijk als geld. Het stimuleert ook de directie en de staf om door te gaan met hun werk.

We houden u op de hoogte van de voortgang van onze projecten.

Boliviadag 25 oktober in Meppel
Mocht u meer willen weten over ons werk dan bent u van harte uitgenodigd op 25 oktober in Trias. Dan vieren wij op bescheiden wijze dat we als stichting 5 jaar bestaan. U bent welkom van 15:00 tot 18:00. We geven dan informatie over de projecten, er zijn handgemaakte spullen te koop vanuit Bolivia en er is Boliviaanse live muziek. Ook draaien we een korte informatiefilm. Zie ook onze website www.opdehoogtevanbolivia.nl. Mocht u willen komen dan zouden we het op prijs stellen als u zich aanmeldt. Dan hebben we een beter idee van het aantal mensen waarop we kunnen rekenen. Aanmelden kan via de mail bij Henk Timmerman. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Paulien Matze en Hans Geerse

namens de stichting Op de hoogte van Bolivia
Paulien Matze (secretaris)

Login

Welkom

PG Meppel is de Protestantse gemeente in Meppel. Een open en actieve geloofsgemeenschap.

Onze gemeente kent twee wijkgemeenten. Te weten Stad en Landen en Het Erfdeel

 

Wilt u iets met ons delen? Dat kan via 'Contact' of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stadenlanden

heterfdeel