Deel 3 van deze serie artikelen over het diaconale beleid van de Protestantse Gemeente van Meppel sloten we af met de toezegging om wat meer inzicht te geven in oze richtlijn voor het toekennen van financiële ondersteuning. Financiëleondersteuning is er in een aantal varianten. Afhankelijk van de problematiek of de inhoud van het verzoek, kan er gedacht worden aan een garantstelling, een lening, een gift of een traject voor langdurige financiële ondersteuning. Zorgvuldigheid en bescherming van de privacy zijn sleutelbegrippen bij het afhandelen van vragen om ondersteuning.

 

Bij alle steunaanvragen gelden de volgende uitgangspunten:

  • Hulp van de Diaconie wordt ingezet als laatste redmiddel en niet als eerste mogelijkheid.
  • De hulpvrager toont aan dat hij/zij alles in het werk heeft gesteld om maximaal gebruik te maken van voorliggende voorzieningen, zoals familie, vrienden, sociale voorzieningen, gemeentelijke kredietbank, betalingsregeleingen, kwijtscheldingsregelelingen enz.
  • Bij de toewijzing van financiele hulp geldt de volgende ordening:
  • Garantstelling gaat voor lening.
  • Lening gaat voor eenmalige gift.
  • Eenmalige gift gaat voor structurele ondersteuning.
  • Elke vorm van financiële ondersteuning wordt schriftelijk vastgelegd en wederzijds ondertekend. Elke ondersteuningssituatie wordt begeleid en geëvalueerd door de diakenen die belast zijn met het beoordelen en honoreren van steunaanvragen. In het dagelijks bestuur van de Diaconie wordt periodiek anoniem verslag gedaan van het verloop en het resultaat van de inzet van diaconale middelen.

Afhankeleijk van de oorzaak van de (financiële) problemen kan de Diaconie begeleiding aanbieden in de vorm van budgetcoaching. Dit om de ingezette hulp maximaal te laten rederen en vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen.

Login

Welkom

PG Meppel is de Protestantse gemeente in Meppel. Een open en actieve geloofsgemeenschap.

Onze gemeente kent twee wijkgemeenten. Te weten Stad en Landen en Het Erfdeel

 

Wilt u iets met ons delen? Dat kan via 'Contact' of een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stadenlanden

heterfdeel