Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2013, samen met duizenden organisaties in het land ‘NLdoet’; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. ‘NLdoet’ laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt ‘NLdoet’ bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat ‘NLdoet’ zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.Er waren op deze twee dagen in maart dit jaar ruim 310.000 Nederlanders actief bij ruim 8.300 klussen, een recordaantal. De klussen zelf varieërden van een dagdeel tot een dag (of langer) en van het organiseren van een high tea tot het opknappen van een tuin. Keuze genoeg dus.
Ook een team van onze diaconie zette zich in bij het opknappen van één van de woningen van Van Boeijen op het terrein van Het Erf. Dat gaf veel voldoening en….. dat smaakte naar meer…Daarom heeft de diaconie het plan om voor NL doet 2014 een veel groter aantal vrijwilligers uit onze kerkelijke gemeente te mobiliseren. Hoe meer handen er uit de (kerkelijke) mouwen worden gestoken hoe liever. NLdoet 2014 vindt plaats op 21 en 22 maart.

De diaconie wil graag vroegtijdig inventariseren of- en zo ja hoeveel leden van onze kerkelijke gemeente mee willen doen. Op deze manier is het namelijk mogelijk om goed te overleggen over wensen en mogelijkheden en om te komen tot een optimale samenstelling van de teams.
Aanmelden is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Mocht u vooraf meer informatie willen, neem dan telefonisch contact op met Henk Elzing, diaconaal coördinator, via
(0522) 255231.