Met dit schrijven komen alle voorgaande genoemde besluiten van de wijkkerkenraad te vervallen.
De nieuwe situatie en besluiten vindt u hieronder:

In verband met het Coronavirus hebben het Moderamen van de AK, het moderamen van Stad & Landen en het Dagelijks Bestuur van het College van Kerkrentmeesters tijdens een gezamenlijk overleg op 16 maart 2020 besloten om de Grote Kerk, de Oude Kerk en Trias met onmiddellijke ingang te sluiten tot 6 april.  Ook het Kerkelijk Bureau is gedurende deze periode gesloten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor uitvaarten. Deze kunnen wel gehouden worden mits aan de voorwaarden van het RIVM voldaan wordt.

We realiseren ons dat dit een ingrijpend besluit is maar we zijn van mening dat we, gezien de huidige omstandigheden, niet anders kunnen.
Vanzelfsprekend hebben we ons ook de vraag gesteld hoe we in deze tijd zo goed mogelijk gemeente kunnen zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen.  Daarover het volgende:
Communicatie
Onze belangrijkste (lees: snelste) communicatiemiddelen zijn: De digitale nieuwsbrief, de website (www.protestantsegemeentemeppel.nl) en Facebook Wijkgemeente Stad en Landen.
Via deze kanalen ontvangt u van ons de meest actuele en van belang zijnde informatie.
Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief kan door een bericht te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Daarnaast blijven we u via Gaandeweg informeren.

‘Diensten en vieringen’
Om onze gemeente zo goed mogelijk te ‘bedienen’, is er ook een Youtube kanaal geopend: https://www.youtube.com/channel/UCO81ii2uR6gcOSeAv6lH1Vg
Via dit kanaal zal ds Siebe Sijtsema elke zondag een ‘dienst’ en op werkdagen een korte videoboodschap (DWDD=Dagelijks Woord Door Dominee) verzorgen.
Mocht u de dienst op papier willen ontvangen dan kunt u contact opnemen met de pgmhulplijn (zie adressen onder aan dit bericht)

Contactpersonen en ouderlingen zullen de komende tijd geen bezoekwerk doen.
Voor de pastores geldt dat zij niet ongevraagd op bezoek gaan.
Mocht bezoek echter nodig zijn, neem dan gerust contact op met Harm Feijen of ds Siebe Sijtsema.

Wat kunnen we voor elkaar doen?
Allereerst roepen we iedereen op om aandacht te hebben voor elkaar, in het bijzonder voor wie aan huis gebonden zijn. Ook zonder bij elkaar op bezoek te gaan, kun je er voor elkaar zijn: een belletje, een appje of een kaartje.
Daarnaast zijn er misschien specifieke hulpvragen, bijvoorbeeld:
1. Hulp bij computer, internet etc.
Omdat we fysiek afstand moeten houden, zal de komende tijd veel contact via internet plaatsvinden. Voor een aantal mensen zal dit een probleem zijn omdat ze niet over computervaardigheden beschikken en dus bijvoorbeeld de digitale nieuwsbrief niet kunnen ontvangen. Allereerst raden we u aan om in de eigen omgeving (kleinkinderen, buren etc.) te kijken of iemand kan helpen.
Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u contact opnemen met de pgmhulplijn en zullen we proberen ervoor te zorgen dat u de nieuwsbrief op papier thuis krijgt.
2. Andere hulp
Het kan ook zijn dat u andere praktische hulp nodig heeft, bijvoorbeeld boodschappen halen.
Ook dat kunt u laten weten via de Hulplijn.

Hulp aanbieden
We kunnen alle vormen van hulp gebruiken, bijvoorbeeld het bezorgen van nieuwsbrieven, boodschappen of medicijnen halen enz. enz. Ben je bereid om mee te helpen, stuur dan een bericht naar de pgmhulplijn. Vermeld daarbij ook je adres want we proberen zoveel mogelijk ‘buurtzorg’ te organiseren.

Tenslotte
Deze tijd vraagt veel van ons persoonlijk maar ook als gemeente. Laten we hopen dat we, ook door de verbondenheid met elkaar, Licht van Christus kunnen zijn in deze wereld.
We wensen ieder daarbij Gods zegen.

Namens wijkkerkenraad Stad en Landen
Voorzitter Leo Tadema
Ds. Siebe Sijtsema

Belangrijke adressen