De Protestantse Gemeente Meppel zoekt een nieuwe predikant (0.8 – 1.0 fte)

Voor haar wijk Stad & Landen (met ca. 2.100 leden) is de Protestantse Gemeente Meppel op zoek naar een enthousiaste predikant, die ons pastorale team komt versterken.
Wij zijn een actieve en veelkleurige wijkgemeente waar volop ruimte is voor eigen inbreng en waar gebruik wordt gemaakt van diverse liturgische modellen. Naast de aanwezigheid van veel ouderen is er een grote groeiende groep jeugd en jonge gezinnen.

Samen met de huidige predikant vorm je een verbindende factor in ‘samen-kerk-zijn’.

Wij zijn op zoek naar iemand die:

• de Bijbelse boodschap op hedendaagse en inspirerende wijze vertolkt zowel in pastoraat, erediensten, catechese als in gespreksgroepen.

• een belangrijk deel van zijn / haar werk zal besteden aan de verdere opbouw van het pastoraat.

• affiniteit heeft met de weer groeiende groep jeugd en jonge gezinnen binnen onze wijkgemeente.

• de brede verscheidenheid van verschillende liturgische modellen binnen de PKN gebruikt.

• belang hecht aan liturgie en kerkmuziek en daar ook vernieuwend en creatief mee omgaat.

• out of the box kan denken en dit durft toe te passen.

• goed kan samenwerken met collega-predikanten en vrijwilligers.

• de gemeente toerust en inspireert tot het samen beleven van één Protestantse gemeente.

• als persoon stimulerend en motiverend is en zijn / haar enthousiasme uitdraagt in zijn / haar werk.

Als je ook bereid bent om in onze leuke stad Meppel te komen wonen, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Interesse?
Voor meer informatie stuur je een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ook kun je telefonisch contact opnemen met de voorzitter van de beroepingscommissie dhr. Gert de Groot, tel. 06-29544431

Solliciteren?
Herken je jezelf in de profielschets, stuur dan een reactie met CV vóór 15 februari 2020 naar de secretaris van de beroepingscommissie mevr. Sifra van der Linde via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze vacature als PDF:  vacature in PDF