Het is dit jaar het zevende jaar van het gezamenlijk initiatief:

Douwe Egberts, Lionsclubs en Voedselbanken Nederland komen  samen in actie om zoveel mogelijk pakken koffie voor de klanten van de voedselbanken in te zamelen. In december verzamelen voedselbanken en Lionsclubs door heel Nederland DE-waardepunten in. Douwe Egberts zet de ingezamelde waardepunten om in pakken Douwe Egberts Aroma Rood koffie en verhoogt het aantal pakken met nog eens 15%. Zo kunnen de voedselbanken in 2019 wekelijks pakken koffie uitdelen aan mensen die het hard nodig hebben.

Wij als Diaconie van de Protestantse Gemeente Meppel promoten deze actie en willen graag meehelpen om zoveel mogelijk pakken koffie voor de klanten van de voedselbanken bij elkaar te sparen.
Het gaat er dus om dat mensen DE punten sparen (het liefst gebundeld in stapeltjes van 100) die dan door de Diaconie (Anja Hagedoorn en Ria Havelaar) worden verzameld en in december aan de Voedselbanken worden geschonken. Op deze manier hopen we de Voedselbank te helpen om veel pakken koffie te verzamelen met als doel mensen die het minder goed hebben iedere week te voorzien van een pak koffie!
De gouden (verzamel)doos staat in alle drie kerkgebouwen en is duidelijk herkenbaar door het rode pak DE koffie bovenop